Környezet

Ráckeve

Ráckevei-Duna mindkét partján, a Csepel-sziget déli részén található. Budapesttől mintegy 50 kilométerre, délre fekszik. A gyönyörű, nyugodt környezetben rengeteg a látnivaló is. A hősök terén található 1931-es I. Világháborús Hősi emlékmű, a 18. századi katolikus templom, amelyben Patay László Munkácsy-díjas ráckevei festő alkotása is látható, az 1605-ben épült Fekete Holló Műemlék-fogadó, amely nemrég kapta vissza eredeti rendeltetését és vendéglőként működhet. A városban található Magyarország egyetlen gótikus stílusú szerb temploma is, az 1487-ben elkészült Boldogasszony templom. Az ország első világi barokk kastélya is itt épült Savoyai Jenő herceg kérésére J. L. Hildebrand tervei alapján. Érdemes megnézni még a Savoyai kastély mellett álló Árpád szobrot, az 1901-ben épült Városházát, az Árpád Múzeumot, a Városi Képtárat és a János Vitéz díszkutat is.

A közel kéthektáros parkban lévő Idősek otthona Ráckeve központjában, közvetlenül a Ráckevei-Soroksári- Duna partján helyezkedik el. Az egészséges szép környezetben a lakók könnyen eljuthatnak a városközpontba és lehetőségük van nagyokat sétálni, horgászni, a vízparton üldögélni.
Az otthon négyszintes, két lifttel ellátott épületben található. A lakók ízlés szerint saját bútoraikkal rendezik be lakásaikat.  A közös helyiségek berendezését az intézmény biztosítja, a fejlesztési tervek alapján a bútorokat folyamatosan újítjuk és az itt élők igényeihez alkalmazkodva folyamatosan korszerűsítjük.

A földszinten található az ebédlő, a társalgó, az orvosi szoba, a nővérpult és a mosó-, vasalóhelyiségek. Az I. emeleten találhatók az irodák, az öltöző, a társalgó és a teakonyha. A II. emeleten a társalgó többfunkciós: könyvtár és foglalkoztató helyiség, itt rendezik meg a délutáni közös programokat is. A III. emeleten találhatók a további társalgók. Valamennyi szobában nővérhívó biztosítja az azonnali segítségkérést és füstjelző szolgálja a biztonságot.