Bemutatkozunk

 

A Fidelio Idősek Otthona Ráckeve központjában, közvetlenül a Duna partján kéthektáros parkban található. Könnyen elérhető a belváros, a piac és a sok érdekes látnivaló, például a Savoyai kastély, (Magyarország első világi barokk kastélya), a Városi Képtár, a Szerb templom és a János vitéz díszkút.

Az otthon már 20 éve működő, jó hírű, komoly szakmai tapasztalatra épülő, biztos anyagi háttérrel rendelkező intézmény. Fenntartója a Lórévi Szerb Ortodox Egyházközség.

A négyszintes főépületben egyágyas apartmanok és háromágyas szobák állnak rendelkezésre. Az egyágyas szobákban a lakók saját bútoraik között élhetnek.

Külön épületben kerülnek elhelyezésre a demenciában szenvedő betegek. Gondozásuk speciálisan kialakított környezetben történik.

Az otthon családias, a kényelmet és az otthonos hangulatot a közösségi terek és a praktikus bútorok is biztosítják. A társalgóban a fotelek mellett külön olvasó sarkot alakítottunk ki, ahol idősek számára tervezett ergonomikus székek segítenek a könnyebb mozgásban. Közösségi helyiségeink: társalgók, teakonyha, könyvtár, ebédlők, foglalkoztatók, külső teraszok. Lakóink szellemi frissességének és lelki nyugalmának megőrzése érdekében mentálhigiénés ellátást és az ökomenikus vallásgyakorlás lehetőségét biztosítjuk. Az otthon egyházi fenntartású, de a nem hívő lakók számára ez semmilyen kötelezettséget nem jelent.

Korszerű betegágyakkal, valamint ápolási-, kényelmi- és gyógyászati segédeszközökkel rendelkezünk.

Valamennyi szobában nővérhívó biztosítja az azonnali segítségkérés lehetőségét, továbbá füstjelző rendszer szolgálja a biztonságot.

Otthonunkban – a jogszabályban foglaltaknak megfelelően – az egész ország területéről vállaljuk idősek gondozását, ápolását, kivéve az alkohol- és pszichiátriai betegeket.

 

SZOLGÁLTATÁSAINK:

  •  napi ötszöri étkezés, (igény szerint diéta),
  •  orvosi felügyelet,
  • szakorvosi ellátáshoz és kórházi kezeléshez való hozzájutás biztosítása,
  • 24 órás nővéri szolgálat,
  • szükség szerinti ápolás-gondozás,
  • mosás, vasalás, takarítás,
  • rendszeres kulturális és szabadidős programok,
  • gyógytorna.

 

Az alapellátáson túl lakóink számára helyben biztosítunk fodrász-, kozmetikus- és pedikűr-manikűr szolgáltatást.

Az otthon Budapestről megközelíthető tömegközlekedéssel (Vágóhíd végállomásról hévvel, Népliget autóbusz-pályaudvarról autóbusszal), valamint gépkocsival az 51-es úton, vagy Tököl felől a Szigeten.